Boek‎ > ‎

De respondenten

Op demotie rust nog altijd een taboe. Daarom wilden niet al onze respondenten openlijk getuigen over hun carrièrewending. Wie dat wilde, kreeg een nieuwe naam om hun anonimiteit te waarborgen. 

Ook de namen van de bedrijven en organisaties zijn weggelaten. De nadruk ligt in dit boek immers op het persoonlijk verhaal van de getuigen, op hoe ze dat verhaal hebben meegemaakt. Het is niet de bedoeling om bepaalde werkgevers of collega’s te kwetsen of negatief voor te stellen. 

Een aantal getuigen en 4 bekende Belgen doorbreken het taboe en praten openhartig over hun carrièrewending. 
Oa. Fernand Koekelberg (commissaris-generaal federale politie), Mimi Lamote (ex-C&A, ex-E5 Mode, nu Pearle Vision), Ludo Busschots (acteur oa Windkracht10 en producer oa Flikken) en Peter Leyman (ex-Volvo, ex-senator, ex-Voka) gingen door woelige wateren en bereikten opnieuw een veilige haven. Met dit boek willen we een licht werpen op een veelvoorkomend fenomeen in de bedrijfswereld, waarover zo goed als geen literatuur te vinden is. 

Enkele specialisten ter zake omkaderen de 14 getuigenissen met commentaar, ervaring en inzichten.

Dany Baert, klinisch psycholoog en algemeen directeur van de Interactie-Academie, Antwerpen

Hilde De Raedt, senior consultant en coach bij Randstad Galilei, outplacementbureau in Antwerpen

Karel De Witte, professor emeritus organisatiepsychologie KULeuven

Rony Hoebeke, HR-consultant

Christine Onbekent, advocaat sociaal en familierecht, advocatenkantoor Van Ginderachter en Onbekent in Gent

Roland Pepermans, professor organisatiepsychologie Vrije Universiteit Brussel

Katrin Van Bladel, ICF gecertificeerd business & personal coach, CEO Keycoaching nv en partner The Coaching Square bvba2 http://www.coachingsquare.be

Wim Van Roeyen, advocaat-vennoot sociaal en arbeidsrecht, advocatenkantoor Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse in Sint-Denijs-Westrem