In het boek “Remotie. Een stap terug is een stap vooruit” doorbreken Tanja Verheyen en Bob Vermeir het taboe op “demotie”, het tegengestelde van promotie.
Carrières gaan niet altijd in stijgende lijn en waarom zou dat ook? Elke dag zetten mensen in zovele bedrijven een stap terug, vrijwillig of gedwongen.

Dit is het eerste boek in België over dit fenomeen waarover mensen liever niet praten, maar het wel meemaken. 
14 getuigen vertellen open over hun carrièrewending en hoe ze dat doorstaan hebben, onder wie Fernand Koekelberg (ex-hoofd van de Federale politie), Peter Leyman (ex-Volvo, ex-senator en ex-Voka), Mimi Lamote (ex-C&A, ex-E5-mode, nu VP Grandvision) en Ludo Busschots (acteur Windkracht10 en producer Flikken). 

Het boek brengt haarfijn in kaart welk proces iedereen doorloopt tijdens een carrièrewending. Daarvoor laten de auteurs psychologen, coaches, consultants en advocaten aan het woord. Samen met hen doorbreken ze het taboe dat vandaag op demotie rust. 

Meteen breken de auteurs een lans voor de term “remotie” : die is niet stigmatiserend en stelt dat een demotie niet negatief moet uitdraaien. Mits de juiste aanpak betekent een stap terug dan ook een stap vooruit.  

Het boek is uitgegeven bij Kluwer en ligt in de boekhandel (Standaard Boekenhandel, Acco, J. Story Scientia Gent,...). Je kan het ook hier bestellen en thuis geleverd krijgen.  
In de media
Ondertussen hebben zowat alle media aandacht besteed aan het boek Remotie en aan het taboe op demotie. 
Lees hier alle artikels

 

Remotie_be Twitter Feed

URL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden